Repræsentantskabsmøde 2017 i Aalborg Bowlinghals Fond af 16. marts 1970

Der blev i aften afholdt repræsentantskabsmøde i Aalborg Bowlinghals Fond af 16. marts 1970, der er den virksomhed som varetager driften af Løvvang Bowling Center. Mødet er reelt et orienteringsmøde for klubberne, idet bestyrelsen er Fondens øverste myndighed.

Til stede var bestyrelsen og klubberne BKC Aalborg, Strike og Stenhuset.

Kim Thorsen blev foreslået som dirigent.

Bestyrelsens beretning

Fondsbestyrelsesformand Lars C. Jensen orienterede om:

KAI 2016

Stævnet blev ingen økonomisk succes, men en stor sportslig succes. Der var 127 deltagere. Underskud på 93.000 kr. Turneringen er et stort aktiv fordi man får stillet banebehandlingsmaskiner stillet gratis til rådighed som del af sponsoraftalen med Kegel. De 6 maskiner man har fået stillet til rådighed gennem årene har en samlet værdi på 1,5 mio. kr. Sammenregnet over 15 år har KAI givet et samlet underskud på 84.000 kr. Der er indgået en ny 3-årig aftale med Kegel for årene 2017-2019.

KAI 2017

Risikoen ved stævnet reduceres ved at præmiesummen reduceres fra 300.000 kr. til 226.000 kr. Odense bowlinghal vil flytte deres stævne til ultimo august - primo september. European Bowling Tour masters afvikles i forlængelse af KAI. Det forventes at ca. 15 spillere herfra vil deltage i KAI.

EYC 2018

Fonden skal afholde EYC 2018 i marts måned. Der ydes et tilskud fra Aalborg Kommune på 400.000 kr. og tilskud fra Sport Event Danmark på 100.000 kr. Afholdelse af internationale mesterskaber er en væsentlig indtægtskilde for Fonden, som følge af de betydelige tilskud der modtages fra Aalborg Kommune og Sport Event Danmark, der efterfølgende indgår i den daglige drift.

EWC 2020

Fonden har ansøgt om at afholde EWC i 2020. Mesterskabet afholdes i juni måned udenfor abonnementsperioden. Der ydes et tilskud fra Aalborg Kommune på 500.000 kr. Der træffes beslutning d. 24/3 om mesterskabets placering. Der er aktuelt kun indkommet den ene ansøgning.

Løvvangskolens lukning

Beslutningen om lukning af Løvvangskolen har skabt usikkerhed om konsekvenserne for bowlinghallen. Det er af Aalborg Kommune besluttet at hallen med bowling og badminton vil bestå. Der er en lang række afklaringer der udestår af mere praktisk karakter.

Lokalturnering

Der blev redegjort for forløbet ved etableringen af lokalturnering, herunder at prisen blev fastsat til åben bowling, og at det kom bag på fondsbestyrelsen at klubberne valgte at placere lokalturneringen lørdag formiddag hvor prisen for åben bowling er lavere end de normale turneringspriser. Fondsbestyrelsen har besluttet at ensarte priserne fra sæsonen 2017/2018. Fondsbestyrelsen opfordrede til at turneringsspil foregår i Danmarks Bowling Forbunds regi.

Klimaanlæg

Klimaanlægget fik en alvorlig defekt i september 2016. Omkostningen for reparation blev 65.000 kr. Tilsvarende omkostning forventes igen i dette forår. Anlægget kan ikke fungere længe endnu, så der planlægges en udskiftning. Omkostningen hertil forventes at være 500.000 kr. Der forventes et kommunalt tilskud baseret på forventede energibesparelser. Kommunal tekniker udarbejder en rapport, og der udestår en afklaring af størrelsen på et kommunalt tilskud og hvornår det kan forventes.

Maskinfejl

Det er en generel opfattelse blandt hallen brugere, at antallet af maskinfejl er steget markant i de senere år. Bestyrelsen har fokus på at maskinfejl påvirker kvaliteten af kerneydelsen. Der registreres maskinfejl både automatisk og manuelt. Registreringerne opsamles i en database til analyseformål. Brugerne i hallen skal melde til personalet hvis der opstår gentagne maskinfejl. Morten som er mekaniker vil så følge op på fejlene. Morten har mere end 7 års erfaring. Aperiodiske fejl kan være svære at afhjælpe. Konklusionen på hallen analyser er at der ikke er stigning i maskinfejl. Dette underbygges af lave omkostninger til udbedring af maskinfejl. Ved længerevarende maskinstop er det hallens politik at perioden for banelejen skal forlænges med den tid maskinfejlens varighed.

Konkurrenceforvridende støtte

Klager i et par andre kommuner har medført at Aalborg Kommune har undersøgt om tilskud i relation til Folkeoplysningsloven og tilskud til haller kan virke konkurrenceforvridende. Aalborg Kommune har den opfattelse at der ikke er problemer. Fondsbestyrelsen har den opfattelse at når der udbydes ydelser skal der indgå en bowlingydelse i den samlede ydelse.

Låneomlægning

Der er foretaget to låneomlægninger. Likviditeten er placeret i banken uden at opnå rente. Der er afdraget ekstraordinært på lånet og i den forbindelse er renten på over 7% nedsat med et procentpoint. Det har efterfølgende været dialog med banken om en form for kassekredit, hvor indlån modregnes i udlånet så kun nettobeløbet er rentebærende. Banken ville kun modvilligt tilbyde sådan en løsning, og på vikkår som Fondsbestyrelsen ikke kunne acceptere. Banken har i stedet sænket renten til 5,25%. Der er et restlån på 3,7 mio. kr. med en restløbetid på 8 år. Budgettet ser meget fornuftig ud for 2017 som følge af de meget reducerede renteudgifter.

Fysiske rammer

Der planlægges at udfase et antal bowlingskabe. Der er for tiden 120 ledige skabe. I forbindelse med budgettet for 2018 vil mulighederne for omforandring blive vurderet. Man ønsker at udnytte pladsen bedst muligt.

Regnskab og budget

Stenhusets formand stillede en række spørgsmål til årsrapporten (ekstern årsrapport) for 2015 primært af teknisk karakter og i relation til Årsregnskabslovgivningen og Lov om erhvervsdrivende fonde.

Direktør Kim T. Jensen orienterede om:

Orientering om økonomien fremgår i væsentlighed af formandens beretning. Økonomien har udviklet sig som budgetteret for 2016. Afskrivningerne vil blive reduceret i de kommende år.

Udpegning af bestyrelsesmedlemmer

Stenhusets formand gav følgende opfordring til Fondsbestyrelsen:

Det er Bowlingklubben Stenhusets opfattelse at Fondsbestyrelsen leder Løvvang Bowling Center udygtigt, hvilket underbygges af faldende aktivitet, ringe brugertilfredshed og regnskabsmæssige underskud i en længere årrække.

Bowlingklubben Stenhuset opfordrer på den baggrund Fondsbestyrelsen til at foretage en tiltrængt udskiftning af bestyrelsesmedlemmer, således at Fondsbestyrelsen tilføres manglende kompetencer indenfor afsætningsøkonomi og forretningsforståelse.

Fondsbestyrelsesformand Lars C. Jensen svarede at han er fuldstændig uenig med Stenhuset og at fondsbestyrelsen leder dygtigt. Uden den nuværende bestyrelse ville Løvvang Bowling Center være lukket eller i meget dårlig forfatning. Han gjorde i øvrigt opmærksom på, at der har været betydelig udskiftning i bestyrelsen.

Bestyrelsesmedlem Helge Larsen fremhævede egen 35 års erfaring indenfor afsætningsøkonomi.

Bestyrelsen har genudpeget Finn Fanø Christensen, Jørn Olsen og Helge Larsen.

Template Design Ext-joom.com