Stenhusets historie

Bowlingklubben Stenhuset en af Danmarks ældste bowlingklubber. Bowlingsporten kom til Aalborg i 1964, og den faldt særligt i fire unge herrers smag. Samme år startede de derfor deres egen klub og navngav den efter det pensionat, hvor de havde lært hinanden at kende.

I starten var det naturligvis "kun" på hyggeniveau, men efterhånden som medlemsskaren voksede, og resultaterne kom op på et højere niveau, blev Stenhuset snart en værdig modstander i turneringer og stævner. I dag er hyggen og kammeratskabet stadig en af Stenhusets stærke sider. Rent sportsligt har klubben heller ikke holdt sig tilbage - tværtimod - i al beskedenhed må Stenhuset siges at være blandt de mest succesrige klubber i landet.

Særligt klubbens kvinder i 1. division har markeret sig. Med hele 11 danmarksmesterskaber er de det mest vindende blandt alle klubber i den bedste division. Første gang holdet blev danske mestre var i 1978. Siden er det gået slag i slag med guld i 1979, 1980, 1981, 1983, 1984, 1986, 1989, 1995, 1997, 1998 og senest i 2018.

Individuelt har Stenhusets spillere også gjort sig bemærket. Stenhuset har således været "leverandør" af spillere til landsholdet op til flere gange, og det har ikke været uden resultat. Klubben har flere nordiske mesterskaber på listen - og endda et enkelt verdensmesterskab. Derudover har det seks gange været Stenhuset-spillere, der har repræsenteret Danmark ved World Cup.

En medvirkende årsag til Stenhusets succes har været et godt ungdomsarbejde. Stenhuset har i dag en af Danmarks største ungdomsafdelinger, hvor der bliver gjort et stort arbejde for at fremme interessen for bowlingsporten blandt unge mennesker. Ungdomsafdelingen har gennem årene udklækket rigtig mange af de spillere der har gjort sig bemærket både individuelt og som holdspillere.

Det er blandt andet på baggrund af disse resultater, at Stenhuset i 1986 blev tildelt Kongepokalen. Kongepokalen går på skift blandt alle specialforbund inden for Danmarks Idræts Forbund og overrækkes hvert år til en klub, der har gjort sig særligt bemærket. Som den hidtil første gang blev det i 1986 bowlingsportens tur, og Dansk Bowling Forbund pegede således på Stenhuset. Udover de rent sportslige resultater skyldtes dette også klubbens positive attitude; ikke bare spillernes fair play-stil, men også ledernes store engagement i diverse bestyrelser mm.

Template Design Ext-joom.com