Onsdag d. 17. maj afviklede Stenhuset sit årlige klubmesterskab i Løvvang Bowling Center - en skøn forårsaften i klubkammeraternes selskab som optakt til Kristi Himmelfartsferien.

I herrerækken var det Anders, Alex, Kløjer og Kim, der kvalificerede sig til finalespillet. Det skete efter gode præstationer i den indledende runde, hvor de fire spillere scorede mellem 1041 og 1086 i rene regler (5 serier). I semifinalen måtte Kløjer og Kim se sig slået ud, idet Anders og Alex scorede hhv. 224 og 268. Finalen blev ligeledes tæt og velspillet, og endte med en sejr til Alex på 221-208. Stort tillykke med det.

I herrerækken var det Julie, Randi, Lone og Janni, der skulle spille finale. Julie lå nummer et efter indledende runde med flotte 1093, stærkt forfulgt at Randi med 1081. Julie sikrede sig også adgang til finalen med en serie på 218 i semifinalen. Den anden finaleplads snuppede Lone med 217, mens Randi med "kun" 200 måtte se sig slået ud. Janni scorede 174. I finalen vandt Julie 216-192 og kan dermed kalde sig klubmester for damer 2023. Stort tillykke med titlen, som kom i hus efter meget flot spil.

Ungdommens semifinalister var Oscar, Adam, Lukas Erik og Oliver. Oscar lå på førstepladsen efter indledende runde med super flotte 1007 på 5 serier. I semifinalen scorede Lukas Erik lavest med 171, mens Oscar med 200 gik videre. Adam og Oliver spillede uafgjort 176-176, og derfor skulle der spilles ny 9.-10. runde. Her trak Adam det længste strå. Og i finalen viste Adam stor styrke og slog den ellers meget velspillende Oscar med 201-163. Stort tillykke til Adam med klubmesterskabet.

I forbindelse med afslutningen på klubmesterskabet blev der overrakt suveræne guldmeldaljer til Stenhusets 3. hold herrer i 3. division, såvel som lokalholdet i Aalborg Kredsens lokalturnering.

Ungdommens fiduspokal gik til Casper Steen Lynge for højeste pointsnit i kampe over hele sæsonen.

Puslingepokalen tilfaldt Adam Lund Hedegaard, bl.a. med følgende begrundelse:

"Den puslingespiller, som ungdomsudvalget i 2023 har valgt at ære med titlen som årets pusling, er en spiller, som vi er meget glade for at have i Stenhuset. Det er en spiller, som er glad for bowling, glad for sine venner og som har spillet næsten alle kampe i denne sæson. I Nordjyllands Ungdoms Cup er der vist heller ikke misset mange serier. Årets modtager af puslingepokalen har let til smil – det er i hvert fald ikke svært for os andre at få et smil fra ham – også når det der med bowling nede på banerne er lidt svært. Han er faktisk stort set aldrig negativ: Heller ikke når han bliver sat til kedelige træningsøvelser. I denne sæson har han haft modet til at konvertere til 2-hånds bowling og har lagt mange træningstimer på banerne hver uge for at få det lært.

Årets pokalmodtager er altid imødekommende overfor nye spillere og bidrager til et godt socialt miljø i ungdomsafdelingen. Rent sportsligt har han vundet medaljer i holdturneringen, og så vandt han Kalles Cup i Herning for puslinge i april 2023.

Stort tillykke til Adam Myrup Lund Hedegaard."

Ærespokalen tilfaldt Oscar Emil Porskrog, bl.a. med følgende begrundelse:

"Årets pokalmodtager har haft en virkelig flot sportslig fremgang i denne sæson. Han tilbringer rigtig, rigtig mange timer i Løvvang Bowling Center og blander sig med de absolut bedste juniorspillere i Danmark. Det siger jo ikke så lidt, da de danske junior drenge faktisk er blandt de allerbedste i Europa.

 Årets pokalmodtager er den mest aktivt deltagende med spørgsmål, svar og input i vores værktøjskasse-workshop. Med sit lune smil har han en positiv påvirkning på dem der er omkring ham. Han er altid frisk på en udfordring.

 Årets pokalmodtager scorede i januar sæsonens højeste enkeltstående serie i ungdomsturneringen med 268. Samme dag scorede han i øvrige 230 i en anden serie, og det samme gjorde Casper for resten.

 Årets pokalmodtager har ikke sin bowlinginteresse fra fremmede – hans far har spillet (næsten) uafbrudt i Stenhuset siden 1990’erne.

 Stort tillykke med ærespokalen til Oscar Emil Porskrog"

Morten Jacobsen og Svend Erik Kristensen fik overrakt hæderskegler for deres mangeårige og store indsats som trænere i ungdomsafdelingen.

Se billede fra klubmesterskabet på Facebook. Tak til alle deltagende for en god eftermiddag/aften.

 

Tunge skyer har i dette forår hængt over flere af Stenhusets herrehold. Ligaherrerne har ligget lige omkring nedrykningsstregen stort set hele sæsonen. Herrernes 1. divisionshold har hele sæsonen ligget under nedrykningsstregen, og damerne har mistet en del af deres forspring i grundspillet til Trekanten.

I weekenden d. 13.-14. maj gik ALT op i en højere enhed!

Det hele startede lørdag formiddag i Løvvang Bowling Center. Her skulle Stenhuset 2 (herrer) spille et svært lokalbrag mod LBC 2. Kravet var en sejr, og der skulle 8 point mere på kontoen end Smut, der også havde en svær kamp i Kolding.

Stenhuset spillede en fornuftig kamp og dominerede i kampens første 2/3. Vi fik skabt os en føring på 23-9, inden LBC vandt de to sidste serier med 6-2, således at kampen sluttede 27-21. Derefter skulle vi spændt vente på resultatet fra Kolding, hvor Trekanten 2 spillede mod Smut. Resultatet af denne kamp blev 34-14 til hjemmeholdet, og dermed slutter Stenhuset 6 point over nedrykningsstregen. En sæson mere i 1. division var sikret - med mindre altså ligaholdet rykkede ned! Det ville nemlig betyde en dominoeffekt, og ville skubbe Stenhuset 2 ned i 2. division.

Lørdag eftermiddag slog damerne BK Lucky med 32-16 og samme dag vandt Trekanten 38-10 over Brasilia. Stenhuset havde før weekenden et forspring på 10 point, og dette fik Trekanten som det fremgår ikke indhentet. Stenhuset vinder dermed ligaens grundspil, og har førstevalg af modstander i semifinalen, når DM slutspillet finder sted i forbindelse med DM ugen i Aalborg d. 23-25. juni.

Lørdag eftermiddag fik vores bedste herrehold en ordentlig kæberasler, da Trekanten smadrede os med 6-42 på vores egen hjemmebane. Stenhuset spillede en fornuftig kamp, men vi må erkendte, at de mangedobbelte danske mestre fra Kolding er absurd gode i øjeblikket.

Før søndagens kampe lå Stenhuset, SAS og BK Center indenfor 2 point i den samlede stilling. I dag skulle det derfor afgøres, hvem der skulle følge Enghaven ned i 1. division.

I denne duel viste Stenhuset stor styrke. Vi spillede en flot kamp og sendte Brasilia (der slutter på ligaens fjerdeplads med adgang til slutspillet) hjem til Odense med et klart nederlag på 30-18. SAS tabte 23-25 i Vejle. BK Center tabte 36-12 i Brørup, og trak dermed det korteste strå i nedrykningskampen.

I 4-mands open række B sluttede Stenhuset sæsonen af med at besejre BK Skive med 10-0 på hjemmebane i Løvvang. Holdet slutter dermed på 4. pladsen.

Herrernes 3. hold skulle søndag bruge 6 point i sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod SFFB Sæby for at sikre oprykningen til 2. division efter en suveræn sæson i 3. division. Herrerne fører i skrivende stund 32-0 (!) og dermed er oprykningen en realitet. SÅ FLOT!!

Lørdag vandt Stenhusets ungdomshold hhv. guld og sølv i pulje A. Læs mere om dette under ungdomsnyheder.

Held og dygtighed var med Stenhuset denne sæson, som slutter som en stor succes. Vores damer kvalificerer sig til slutspillet som nummer 1. Vores to bedste herrehold overlever i Danmarks bedste rækker, og 3. holdet spiller i næste sæson i 2. division. 
Og lad os så ikke glemme, at Stenhuset også suverænt vinder Aalborg Kredsens lokalturnering efter sejre i 14 ud af 15 kampe!

Løvvang Bowling Center lagde i weekenden d. 11.-12. marts 2023 baner til forbundsmesterskaberne (FBM) for ungdom, dvs. det danske ungdomsmesterskab. Det blev en stor succes for Stenhuset

Lad os smutte en tur igennem aldersklasserne for at se, hvordan det gik for Stenhusets spillere.

I rækken for MIKROPUSLINGE vandt Jeppe Elias Høberg bronze i double sammen med Toke Olander fra Sydjysk Bowling Team. Jeppe scorede 372 kegler på 4 serier, hvilket rakte til en individuel fjerdeplads. Thor Schormann Fiedel og Joachim Erik Høberg sluttede på fjerdepladsen i double, 8 kegler efter Jeppe og Toke. 

I PUSLINGErækken sluttede Adam Myrup Lund Hedegaard og Lukas Erik Nielsen på hhv. 2. og 3. pladsen efter indledende runde. Med til sammen 1802 blev de DANSKE MESTRE i double og fik en flot guldmedalje hængt om halsen :-)
Efter søndagens kvartfinale havde Lukas Erik spillet sig op på førstepladsen, mens Adam holdt fast i tredjepladsen. Lukas Erik sluttede kvartfinalen med en serie på 210 og nåede flotte 1053 i kvartfinalen. 
I semifinalerne havde Stenhuset-drengene ikke heldet med sig. Lukas Erik tabte samlet 299-303 til Magnus Splid Nielsen fra BK Viborg, mens Adam tabte 264-286 til Magnus Krog fra S.A.S København. Dermed fik begge drenge individuelt bronze

I JUNIORRÆKKEN sikrede Julie Guldbæk sig en flot sølvmedalje i double i pigerækken sammen med Laura G. Thomsen fra Sydjysk Bowling Team. Samtidig gik hun videre til kvartfinalen på en individuel tredjeplads (972 kegler). Fjerdepladsen sluppede Mathilde Gørler med 900 point.
I kvartfinalen forsvarede Julie tredjepladsen, mens Mathilde desværre dumpede ned på sjettepladsen, hvilket ikke gav adgang til semifinalen. Julie scorede 994 i kvartfinalen.
Semifinalen blev endestationen for Julie, da hun tabte til sin makker Laura med 307-341. Dermed fik også Julie en individuel bronzemedalje.

I rækken for ynglinge drenge blev Benjamin W. N. Jensen nummer 11, mens Oscar, Casper og Oliver blev hhv. nummer 9, 11 og 12 i juniorernes drengerække.

I pigerækken sluttede Mayan med 1025, desværre lige akkurat ikke nok til kvartfinaleadgang.

Tillykke til alle Stenhusets medaljetagere. Tak til alle trænere, forældre og tilskuere, der lagde vejen forbi Løvvang denne weekend.

Da der lørdag blev spillet indledende runde til Landsdelsmesterskab vest Old boys/girls blev Anders Nørgaard bedste mand i indledende med 1435 og Lone T bedste dame med 1170.

De indledende serier var samtidig et double-mesterskab, hvor de førnævnte hentede hhv bronze med Per Dennis og sølv med Janni G.

Otte var afsted fra Stenhuset, og ud over Lone og Anders, gik også Janni videre mellem de seks bedste til kvartfinalen søndag. 

Alle tre klarede sig videre efter de fire kvartfinaleserier, med score pænt over cuttet til semifinalerne.

I mand-mod-mand gik Janni videre med 245 mod Bente Nygaard og Lone tabte til Malene Foldagers 213. Anders’ kamp mod Henrik “Joe” Jørgensen endte 224-224. Dermed måtte de ud i en roll off - eet slag. Joe laver 9 og Anders laver en perfekt strike. 

I finalen møder Janni G Malene Foldager, og efter en spændende 10. rude, som Malene lukker med tre strikes, taber Janni med 211 mod Malenes 212. 

Anders Nørgaard og Michael Ankerdal mødtes i en næsten lige så tæt kamp, som Anders vinder 235 - 230, og dermed bliver Anders landsdelsmester vest.

På søndagens 6 serier lavede Anders i alt 1339 og Janni 1332.

godt gået!

 

Det er med stor sorg, at Bowlingklubben Stenhuset har modtaget meddelelse om, at vort mangeårige medlem Gunnar Jensen er gået bort.

Gunnar Jensen startede sin bowlingkarriere allerede i 1964, da bowlingsporten kom til Aalborg. Han blev hurtigt medlem af en "rigtig" klub, nemlig BK Strike, hvor han fungerede som klubformand frem til 1974. Efterfølgende var Gunnar i årtier aktivt medlem i Stenhuset, hvor han var holdkaptajn på herrernes 2. hold. Gunnar var også i en periode aktiv omkring det danske bowlinglandshold, første gang i 1973.

I begyndelsen af 2000-tallet fungerede Gunnar i en årrække som ungdomsudvalgsmedlem og kasserer i ungdomsafdelingen, og i forbindelse med klubbens 50-års jubilæum i 2014 var Gunnar en vigtig bidragsyder til vores jubilæumsskrift.

Vi vil i Stenhuset huske Gunnar for hans store engagement, hans altid store imødekommenhed overfor såvel unge som gamle og hans enorme venlighed.

Gunnar bliver begravet på fredag d. 27/1 kl. 13.00 fra Nørresundby Kirke.

Æret være Gunnars minde.

I 1992 bragte vores klubblad en artikel om Gunnar i serien "tæt på", som du kan læse på side 8-11 her: https://www.stenhuset.dk/images/Stenhuset/Runestenen/Runestenen-199204.PDF

 

Stenhusets juletombola 2022 er nu udsolgt og derfor har vi udtrukket vinderne af hovedgevinsterne.

Tusind tak til alle, som har støttet vores juletombola. Og selvom alle hovedgevinsterne er udtrukket, så fortsætter tombolaen i resten af december med amerikansk lotteri, hvor du kan finde vin, chokolade og meget andet godt.

Lodtrækningen af hovedgevinsterne er foretaget af et bestyrelsesmedlem med to observatører.

Resultatet af udtrækningen 2022 blev:

 

1. præmie: lod nr. 600

2. præmie: lod nr. 100

3. præmie: lod nr. 900

4. præmie: lod nr. 200

5. præmie: lod nr. 800

6. præmie: lod nr. 300

7. præmie: lod nr. 500

8. præmie: lod nr. 700

9. præmie: lod nr. 400 

 

 

Hvis du har vundet en af hovedpræmierne, kan afhentning aftales nærmere med klubbens kasserer Kirsten Larsen, der kan træffes på mobil 26 74 32 96 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stenhuset havde i weekenden d. 19.-20. november 2022 flere end to håndfulde spillere til start i Sams Ungdomstræf i Løvvang Bowling Center. Det er mange år siden Stenhuset har været så flot repræsenteret i stævnet, og det skyldes den store tilgang af ungdomsmedlemmer, som vores klub har haft siden den seneste coronanedlukning. 

Ikke alene var mange spillere til start - de klarede sig også flot rent resultatmæssigt.

Oliver vandt den indledende handicaprække for puslinge/juniorer suverænt med 1543 kegler (heraf 1003 i rene kegler). Oscar (6) og Lukas Erik (9) spillede sig også i top 10 i denne række. Top otte kvalificerede sig til mellemrunden.

I ynglingerækken blev Benjamin W. Nørgaard Jensen den bedst placerede spiller fra Stenhuset på 12. pladsen (1327)

I mellemrunden (junior/puslinge) fastholdt Oliver sin førsteplads, mens Oscar med suveræne 806 kegler på 4 serier (uden handicap) i mellemrunden fik sig spillet op på fjerdepladsen.

I søndagens finaler spillede Oscar en helt fantastisk semifinalekamp mod Tobias Bryde fra SISU. Oscar scorede 236 mod 223 til københavneren. Dette vel at værke uden handicap. Efterfølgende skulle Oliver og Oscar op mod hinanden, og her vandt Oliver med 178-131. Dermed sluttede Oscar på 3. pladsen mens Oliver skulle spille individuel finale mod Tobias Brygger fra Brasilia. Her scorede fynboen en suveræn serier på 259, så Oliver var chanceløs. Men stort tillykke med meget flotte placeringer til Oliver & Oscar. 

Alle resultater fra stævnet kan ses her: http://bowling-aalborg.dk/page6192717.aspx

Her kan du også se, hvad Stenhusets mange debutanter præsterede.

 

Efter lørdagens semifinalesejr over SAS København spiller Stenhuset søndag d. 26/6 DM finale over 2 kampe mod Trekanten-KIF fra Kolding. Første kamp spilles 09.00 og anden kamp kl. 13.30.

DM slutspillet i bowling er dette år en del af DIF's DM-uge: https://www.dif.dk/dm-ugen

FØRSTE FINALEKAMP:

De to hold så i kampens indledning meget jævnbyrdige ud, uden at det var det helt skræmmende niveau, der blev udrullet. Trekanten trak mod slutningen af første serie det længste strå og vandt 2/3 doubler, samlet 6-2 (1117-1141). Herefter så Stenhuset ud til at få klart momentum, idet vores hold var klart bedst i anden serie, som vi vandt 8-0 (1265-1132). Mie scorede højst med 230, mens Lone med 195 var eneste spiller under 200. Suverænt!

Desværre for Stenhuset skiftede momentum lige så hurtigt tilbage igen. Vores hold gik helt i stå i tredje serie og havde en double på 295! Heldigvis havde vi også en på 441, som begrænsede nederlaget til 2-6 (1059-1185). Trekanten havde udlignet til 12-12 og havde momentum.

I fjerde serie fik Stenhuset igen bedst fat. Det stod hurtigt klart, at én double ville gå Trekantens vej og en anden vores vej. Det lykkedes vores hold at vinde "den tætte double", således at vi vandt serien 6-2 (1142-1132). Dermed førte Stenhuset 18-14.

Desværre for os steppede de forsvarende danmarksmestre fra Trekanten op i den sidste serie. Efter fire serier mellem 1132 og 1185 scorede vores modstandere over 1200 i begge de sidste serie, og det blev udslagsgivende. Trekanten vandt 2-6 i femte serie (1146-1246) og udlignede dermed til 20-20. Og selvom Stenhuset pressede de sorte Trekanten-spillere til det sidste i sjette serie, så blev alle doubler tabt. Serien sluttede 0-8 (1113-1216) og dermed vandt Trekanten 20-28 (6842-7049) i den første kamp, hvor Mie Agerbo med 1289 var topscorer for Stenhuset.

ANDEN FINALEKAMP:

Spændingen blev aldrig rigtig intens i den anden finalekamp. Trekanten vandt første serie 8-0 og anden serie 6-2 og var dermed foran 14-2. Deres sparesikkerhed var størst, deres træfprocent i lommen var bedre end vores. Tredje serie sluttede også 6-2, inden Stenhuset i fjerde serie fik skabt en smule spænding ved at vinde 3-5. Det ville dog kræve rent bord i de to sidste serier, og dertil var Trekanten for stærke. Femte serie sluttede 8-0 til Trekanten, og dermed vandt de samlet 31-9. Det var en klar og fortjent sejr til det hold, der på dagen var bedst!

Dermed vinder Stenhuset sølv i årets dameliga.

Torsdag d. 2. juni blev Stenhusets årlige klubmesterskab spillet i Løvvang Bowling Center med 36 spillere til start og mange tilskuere på lægterne.

Herrernes klubmesterskab blev på højt niveau i år. Med serieforløbet (226, 228, 218, 249, 223) lagde Alex sig på førstepladsen efter indledende runde ,ed 1144, stærkt forfulgt af Kimmy med 1138. Anders (1078) og Torben (1074) snuppede de sidste to finalepladser. Yderligere tre spillere var over 1000 kegler!

Hos damerne var Sascha suveræn i indledende runde med 1072. Lone T (965) og Janni (948) snuppede 2. og 3. pladsen, mens Ketty med 818 snuppede den sidste finaleplads.

I ungdomsrækken viste Lasse endnu en gang storspil med 989 i indledende runde. Lukas (757) blev nummer 2, mens Mayan (745) og Oscar (736) fulgte tæt efter. 

I herrernes semifinale fortsatte Alex (261+15) og Kimmy (235+10) det suveræne spil og gik videre til finalen. 

Meget mindre suverænt var det ikke hos damerne, hvor Sascha imponerende med 259(+15). Lone snuppede med 193(+10) den sidste finaleplads.

Også i ungdomsrækken blev der spillet godt i semifinalen. Det var Lasse med 193(+15) og Mayan med 172(+10), der suverænt snuppede de to finalepladser. 

Således var det nummer 1 og 2 fra indledende runde, der i alle tre rækker fik videre til finalen.

Herrernes finale: Alex - Kimmy 206-212

Damernes finale: Sascha - Lone 178-195

Ungdommens finale: Lasse - Mayan 234 - 134

Klubmester for puslinge (uden finaler) : Lukas Erik

Stort tillykke til alle fire klubmestre.

 

I forbindelse med afslutningen blev der overrakt medaljer til vores lokalhold og vores suveræne 3. hold herrer, som gik ubesejrede igennem hele sæsonen.

Ungdommens fiduspokal blev uddelt til Lasse Kristiansen. 

Ungdommens ærespokal tilfaldt ligeledes Lasse Kristiansen

Endelig blev der uddelt i alt 10 rækkepræmier i de to seniorrækker og en ungdomsrække.

Tak til alle medvirkende for et godt klubmesterskab

Ved UDM i Odense d. 13. marts 2022 blev Stenhusets Julie Bendsen kåret som årets ungdomsatlet 2022 i Danmarks Bowling Forbund. Det blev hun på baggrund af denne indstilling:

Bowlingklubben Stenhuset indstiller hermed Julie Bendsen (300703-JUBE) til titlen som årets ungdomsatlet 2021/22
 
Julie har leveret storartede sportslige præstationer, selv i en tid, hvor corona har sat en stopper for langt de fleste stævner og mesterskaber.
 
Det mest bemærkelsesværdige var uden tvivl EYC (European Youth Championsships) i hollandske Tilburg. Her vandt hun EM sølv med det danske landshold og individuel bronze efter en fantastisk all-round præstation.
 
Julie har i denne sæson, trods sin unge alder, etableret sig som fast spiller på Stenhusets hold i dameligaen. Her var hun lørdag d. 5/3 med til at slå ny dansk rekord på 6 serier (AM), da Stenhuset slog Brasilia 40-8 med en holdscore på 7557. Julies personlige score i denne kamp var 1278. 
 
Julie har også adskillige medaljer ved både vestmesterskaberne såvel som UDM på CV'et, både som junior- og ynglingespiller.

Julie er meget bevidst om, at man i en idrætsforening skal yde for at man kan nyde. Hun er således med "på holdet", når der skal tjenes penge til klubkassen, bl.a. som medhjælper ved koncerter og arrangementer i Nordjylland.
 
Julie er en fremragende holdspiller, en fokuseret individuel spiller og smilende, engageret klubkammerat.

Af disse årsager mener vi i Stenhusets bestyrelse, at Julie Bendsen vil være en værdig modtager af titlen som årets ungdomsatlet 2021/22.
 
På bestyrelsens vegne
Per Høberg
Ungdomsleder

Underkategorier